E-coaching oftewel online coaching verloopt volledig via e-mail. En dat heeft zo zijn voordelen boven andere vormen van coaching. Als één van de belangrijkste wordt de plaats- en tijd onafhankelijkheid genoemd en de daarmee samenhangende kostenbesparing. Zolang je beschikking hebt over internet volstaat iedere plek en kan je op het voor jouw gewenste moment een gesprek aangaan. Dus wil je snel geholpen worden en niet afhankelijk zijn van reistijd of lokatie, dan is dit zeker aan te raden. En er is meer….

 

Anonimiteit

Omdat er geen sprake is van face-to-face contact, kom je sneller tot de kern. Je wordt niet afgeleid door de aanwezigheid van een ander, wat de concentratie ten goede komt.

Zwart op wit

Door te schrijven zet je gedachtes om in woorden. Dit dwingt je goed na te denken over de formulering ervan en maakt de gedachte of het probleem tastbaar.

Frequentie

Er kan via e-mail sneller worden gerageerd op jouw vragen en inzichten. Er is sprake van een continue proces, waardoor de looptijd van het traject korter is.

Naslagwerk

Alle e-mail binnen het traject vormt uiteindelijk een soort naslagwerk. Op momenten dat je denkt terug te vallen in oude gedachtes of gedrag kan je het er weer bijpakken.